Populære musikkarter

Musikk er spennende og mangfoldig, og nettopp fordi musikken er så mangfoldig, finner alle en sjanger de liker. Når det kommer til salgstall, er det moderne popmusikk og rock som selger mest, men det betyr ikke at andre musikkstiler er upopulære. Andre typer musikk, for eksempel klassisk musikk og opera, utøves på andre måter.

De som liker klassisk musikk foretrekker kanskje å spille selv, eller de drar på konsert, i stedet for å kjøpe musikken på CD eller som nedlastningsfiler på nettet. Det samme gjelder for operaelskere. De som liker folkemusikk drar kanskje på dans i stedet for å kjøpe musikk, for både folkemusikk og klassisk musikk er gjerne bedre live.

Også popmusikere og rockemusikere spiller mye live. Det er som regel konserter og turneer de tjener mest penger på. Svært få norske musikere kan leve av platesalg alene, selv om noen grupper selger ganske bra. Men nordmenn elsker å dra på dans eller på konserter og festivaler, derfor har musikerne gode muligheter til å tjene penger på livespilling.

Selv om nordmenn liker norsk musikk, er det først og fremst utenlandske artister som topper salgslistene. Det kan skyldes at det rett og slett lages mest utenlandsk musikk, og det kan også skyldes at det brukes mer penger på å markedsføre utenlandsk musikk. Den amerikanske musikken selger bra over store deler av verden, og amerikansk musikk og kultur påvirker unge folk verden over. Her på it-all-starts-with-one.com er vi opptatt av alle typer musikk, fra svartmetall til jazz. Man kan lese mer om musikk og musikknyheter på denne siden.

I dag finnes det flere musikksjangere enn noensinne, og moderne dataprogrammer har gjort det mulig for hvem som helst å lage musikk hjemme. Det gir et økt mangfold innen musikken, noe som er til glede for alle, både for komponistene og for lytterne.