Plass til å leve ut maledrømmen

Det er mange av oss som går med en liten kunstner i magen, som henter inspirasjon, overskudd og energi fra å utrykke oss visuelt. Maling er terapi, nytelse og kreativ utfoldelse.

Få følelsene ned på lerretet

Det finnes like mange grunner til at folk maler som det finnes malere. Motivasjonen er forskjellig, for noen er det terapi, for andre meditasjon, for noen livsviktig. Uttrykksformene er også variert. Det finnes lerreter i alle størrelser, fra de minste på bare noen centimeter, til store, massive lerreter som kan fylle en hel vegg. Andre igjen foretrekker å male på objekter. Noen liker akryl, noen olje og andre igjen pasteller. Motivene kan variere fra det abstrakte og surrealistiske til det figurative og impresjonistiske.

Finn ditt fristed

Like viktig som hva du maler er hvor du maler. En ting er at maling er en litt grisete hobby, og det er ikke alle som ønsker maleflekker over hele huset, noe annet er at det kan være godt å trekke seg tilbake. Ha et sted der du kan arbeide uforstyrret. Det er en grunn til at de aller fleste kunstnere har et eget atelier. Et anneks i hagen er perfekt om du ønsker å leve ut kunstdrømmen. Det er praktisk, enkelt og mange vil nok bli overrasket over hvor billig det er. Med ditt eget lille fristed i hagen kan du trekke deg tilbake i ro og mak, og få tankene og følelsene dine ned på lerretet. I tillegg har du bildene dine på trygg avstand fra nysgjerrige barnefingre.

De av oss som er glad i å skape vet hvor viktig det er å få utløp for dette behovet, og et eget rom å gjøre dette i er en luksus flere burde unne seg. For malerdrømmen er nærmere enn du skulle tro.