Musikk i reklame

Musikk og reklame går hånd i hånd, i hvert fall mesteparten av tiden. Reklamebyråer bruker artistenes kjendisstatus til å markedsføre produkter, mens artistene bruker reklamebyråene for å fremme seg selv videre.

Tråkk ikke andre på tærne

Vinn-vinn situasjon, egentlig, selv om det kan gå feil fra tid til annen. Hurtigmat fra Toro er bredt reklamert, og flere kjente navn har blitt brukt av matprodusenten, men en stor reklameblemme fra Toro ble oppdaget noen få år siden. Man får nemlig ikke bruke artister i reklame mot deres vilje, og Lars Winnerbäck, Ida Jenshus og Royal Republic ble veldig overrasket da de så sine navn på reklameskiltet fra Toro. Selv om Toro kun pekte mot at artistene var i byen, fikk de ikke bruke deres navn eller musikk for å skape oppmerksomhet rundt egen reklame.

Velg rett – og skap noe bra

Nettkasinoet Betsafe har lagd mange heftige reklamesnutt med god, tilpasset musikk – den seneste bruker en av Alan Mills kjente låter for å få frem en viss atmosfære. Reklamevideoene handler om spesielle, utrolige veddemål som folk gjør med hverandre. «The two man duel» er morsom, spennende og original samtidig, mens bakgrunnsmusikken setter det perfekte humøret. To menn, en klippe, et veddemål som må avgjøres. Alan Mill lagde nesten eventyrlig kanadisk folkemusikk, og det er akkurat denne følelsen spillgiganten ville få frem.

Store band gir god reklame

Alan Mill kan dog neppe kjempe mot Backstreet Boys når det kommer til popularitet og kjendisnivå – deres lett gjenkjennelige sang Larger than Life ble brukt i en fantastisk reklamevideo fra NetOnNet, en av Norges største nettbutikker for elektronikk. NetOnNet kalte dog sangen for Lager (hint hint) than Life; deres varer går nemlig rett fra lagerhylla til kjøperen. Hvordan de fikk selveste Backstreet Boys til å spille inn denne reklamevideoen er vanskelig å vite, men dette er musikk og reklame som de er skapt til å være – NetOnNet har nok sett salgstallene stige gjennom taket.